Πυρηνέλαιο στη μαγειρικη



Το Πυρηνέλαιο ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ  είναι ένας τύπος μαγειρικού λαδιού.  Χρησιμοποιείται σε όλη την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες χώρες της Μεσογείου για κάθε είδος μαγειρικής και συγκεκριμένα το τηγάνισμα.  Έχει χαμηλό κόστος, είναι ελαφρύ και έχει ουδέτερη γέυση και άρωμα.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις μεθόδους, τύπους και ποικιλίες μαγειρικής.  Δεν αλλάζει την γεύση ούτε θέτει εμπόδια κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.

  
Τα οφέλη του πυρηνελαίου είναι ιδιαίτερα φανερά στο τηγάνισμα μεταξύ 130 και 240 βαθμούς. Σε αυτές τις θερμοκρασίες το Πυρηνέλαιο σχηματίζει μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα, κάνοντας το τηγανητό φαγητό πιο ορεκτικό χωρίς να επηρεάζει την διατροφική του αξία.  Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το λάδι μετά βίας διεισδύει στο φαγητό, αφήνωντας το ελαφρύ και εύπεπτο.  Το πυρηνέλαιο δεν διασπάται με την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 240 βαθμούς.  


Σε σύγκριση με άλλα συμβατικά λάδια (όπως το σογιέλαιο και το ηλιέλαιο) είναι το μοναδικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την θερμοκρασία.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί 3-4 φορές εφόσον φιλτραριστεί κάθε φορά διαμέσου ενός χάρτινου φίλτρου ή μιας μουσελίνας.